30. joulukuuta 2012

Kulunut vuosi 2012

Paras vuonna 2012 tehty elokuva?
Rise of the Guardians.

Paras kuluneena vuotena nähty uusi elokuva (kotona tai leffateattereissa)?
Ehdottomasti Detachment, joka tuli katsottua syksyllä AB-putken tiimoilta. Elokuva meni yleisestikin suoraan rakkaimmat rainat -listalle, sen verran hyvä se kuitenkin oli.

Katsoitko vuoden 2012 Oscar-gaalan? Jos katsoit, millainen fiilis jäi siitä?
Eipä tullut juuri edes ehdokkaita syynättyä, saati sitten gaaloja katsottua. Luultavasti lähinnä siksi, ettei tämän vuoden oskareissa mitään kiinnostavia elokuvatapauksia tai näyttelijöitä juuri pyörinyt.

Kenen kanssa katsoit eniten elokuvia kuluneen vuoden aikana?
Kaarnis, perkele, you need to stop.

Piditkö leffamaratoneja (teemallisia tai ilman)?
Yllä mainitsemani Adrien Brody -putki pidettiin, ja tuli tässä loppuvuodesta heitettyä Potter-maratonikin. Teemoista lähinnä tuli mieleen nyt juhannus, jolloin vanhoja perinteitä kunnioittaen katsottiin porukalla jokin eroottinen elokuva. Tällä kertaa vuorossa oli surkuhupaisa Caligula.

Montako elokuvaa ostit vuonna 2012? Mitkä?
En todellakaan osaa sanoa, mutta ainakin vähemmän kuin viimevuonna. Näin pyllytuntumalta mukaan tarttui ainakin Children of Men (pitäisi katsoakin se pitkästä aikaa), The Mist, Little Miss Sunshine, Pulp Fiction, Fucking Åmål...

Saitko lahjaksi elokuvia? Mitkä?
No en sitten yhtäkään. Perkele.

Hauskoin/mukavin/ihanin elokuvakokemus vuonna 2012?
Tähän olisi helppoa vastata, että Rise of the Guardians, mutta koska ehdin rainasta vaahdota jo aikasemmin, niin heitetään tähän vaikka kesällä katsottu The Fifth Element, josta kirjoitin myös postauksen. Kaarniksella tosiaan tuli tämä hulvaton sci-fi -leffa katsottua, ja nautimme molemmat elokuvasta täysinrinnoin välillä nauraen ja välillä kivistävää rintaamme pidellen. Kaikista ihaninta hetkessä oli kuitenkin se, kun Kaarnis sanoi elokuvan kuvaavan minua ihmisenä: "Jos sun persoona ois elokuva, se ois just tällänen". En ole koskaan kuullut parempaa kehua koko elämässäni.

Entäpä kalsein/tylsin/ärsyttävin?
Varmaan se, kun katsottiin tuo yllä mainitsemani The Mist, joka oli jotakin niin laadutonta ja puuduttavaa kauhurainaa, kun vain olla ja voi. Seura ei ärsyttänyt, vaan puhtaasti itse elokuva.
Noin muuten, mitään mieleensyöpyneitä inhotuksia ei ole nouse juuri nyt mieleen.

Saitko uuden elokuva-/näyttelijä-/hahmo-ihastuksen?
Sain, tosin en tiedä niinkään sen uutukaisuudesta. Olen aina pitänyt Adrien Brodysta näyttelijänä, mutta nyt innostuin hänestä uudella tavalla, aivan niin, juuri sillä julman lihallisella tavalla. Puhutaan nyt sitten julkkisihastuksesta. Lisäksi sydämeni sykähti pariin otteeseen myös Cillian Murphylle, Chris Hemsworthille ja Zachary Quintolle.

Elokuva-odotuksia vuodelle 2012?
Rebuild of Evangelion 3, joka nähdään toivottavasti ensisyksyn R&A-festareilla. Listalla on tietenkin myös Man of Steel, Star Trek: Into Darkness sekä keväällä tulevat Cloud Atlas ja Wreck-It Ralph.

Elokuviin liittyvä lupaukseni vuodelle 2013 on:
hommata The Fifth Element DVDlle.

Top-5 parhaimmat vuonna 2012 ilmestyneet elokuvat:
1. Rise of the Guardians
2. The Dark Knight Rises 
3. Looper
4. The Artist
5. Hunger games

Erityishuomio:
- 50/50

2 kommenttia:

 1. Missä hobitti? :D Ja saako noit kysymyksiä kopsata omaan blogiin? : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, arvasin että sulta tulee tämä kysymys ;DDD
   Ehkä se löytyis listalta jos ois top-10?

   Ja saa kopsata, mainitset vaan lähteen :3

   Poista

Kommenttia, risuja/ruusuja, vastaväitteitä, pohdintoja? Antaa tulla vain!