18. heinäkuuta 2011

Inspiraatiota pukkaa

Kävin Oddjobin kanssa katsomassa Melancholian. Itselleni se oli siis toinen kerta kyseistä rainaa katsomassa, ja perkule, oli se edelleenkin todella hyvä elokuva. Nyt olen varma, että se on saatava myöhemmin DVDlle, ja samaten olen varma, että se on yksi parhaimmista 2011 tehdyistä leffoista. Kuka tietää, jos sillä riittäisi aineksia Oscarinkin voittamiseen.


Kävin viikonloppuna Finncon-Animeconissa Turussa, ja kotimatkalla pistäydyimme huoltoasemalla. Jäätelön oheella äkkäsin DVD-hyllykössä Mr. Bean -leffoja, kaksi samoissa kuorissa: Äärimmäinen Katastrofielokuva ja Lomalla. Päätin sitten ostaa ne itselleni, vaikka paketti olikin aika kallis (muistaakseni kahdeksan euroa). Pidän kuitenkin paljon Mr. Beanista nostalgisessa mielessä, ja täytyy myöntää, että ensimmäinen Bean-leffa oli yksi lapsuuteni kulutetuimmista näytellyistä elokuvista. Iskeehän se minuun yhä edelleenkin. Näin tästä puhuen, Movie Mondayssa oli aiheena lapsuuden elokuva, joten ehkäpä tekisin aiheeseen liittyen postauksen juuri tästä Mr. Bean-leffasta.

Mistä kuitenkin piti puhumani, oli juuri Melancholiasta kotiin tullessani alkanut inspiraatio, joka kehittyi ihan puhtaaksi, konkreettiseksi ideaksi. Sain nimittäin nopean päähänpiston, että voisin tehdä trailerin omasta Miraa-sarjakuvastani uudella kamerallani, jahka se on saatu ostettua. En ole aikaisemmin nimittäin väsännyt traileria, tai ylipäätään tehnyt kokonaan puhtaasti omasta materiaalista tehtyä julkaisukelposta videota. Nyt ajattelinkin, että traileri voisi olla turvallinen ja toisaalta visuaalisesti ja teknisesti mukava toteuttaa.

Koska olen nopea suunnittelemaan ja visualisoimaan, sain heti päähäni ajatuksen tietyistä kohtauksista ja trailerissa kuuluvista quoteista. Innostuin myös ajattelemaan, kuka tutuistani näyttelisi kutakin sarjakuvani hahmoa. Tässä törmäsinkin ongelmaan hahmojen ulkonäköön, ne kun tuppaavat olemaan japanilaisia. Tässä sovelsinkin idean siten, että nimet ja hahmojen ulkonäkö muutettaisiin länsimaiseen muotoon, joko suomalaiseen tai englantilaiseen. Kagami voisi olla suomalaiselta nimeltään Mira, Koichi taas Kosti tai Kauko ja niin edelleen.

Jotta immeiset ymmärtäisivät millaisesta trailerista on kysymys, supistan (ikävä kyllä) mangatyylisen sarjakuvani idean lyhyesti näin: päähenkilö Kagami lähetetään Skotlantiin ongelmanuorten laitokseen vieroitukseen. Tuolla tämä kiihkeä ja itsepintainen nuori neiti kohtaa viileän ja vaikeasti lähestyttävän Koichin (johon tämä ihastuu, tosin pitää sen omana tietonaan) ja hennon saksalaistyttö Evan. Eräänä yönä, nuorten ollessa pihalla suorittamassa laitoksen heille langettamaa rangaistusta, joukko mystisiä miehiä tarjoaa nuorille tilaisuuden paeta laitoksesta. Tähän suostutaan sen kummempia ajattelematta ja matka käy laivalla kohti etelää. Perillä nuoret joutuvat sen kummempaa syytä tietämättä etsimään saarelta peilin tai lasin palasta. Hitaasti, mutta varmasti, Kagami alkaa saada selville miesten ja näiden muodostaman Järjestön suunnitelmia. Jännitystä, toimintaa ja tietenkin nuorten suhdesoppaa on siis tarjolla. Ja tietenkin tarinan loppupuolella törkeän siisti räjähdys ja karmaiseva päätös.

No niin. Tein siis tämännäköisen storyboardin trailerista. Kuvaa ei saa klikkaamalla suuremmaksi, joten teen lyhyehkön sepityksen kustakin kuvasta.

1) Sisään feidaus, kuvassa Kagamin hahmo silhuettina ikkunaa vasten. Kamera liikkuu hitaasti vasemmalta oikealle. Taustalla Kagamin ääni: "Jos olisin tiennyt, en olisi antanut sen mennä niin pitkälle."
2) Kuva siirtyy Kagamin käteen lasia vasten, ikkunasta näkee hämärästi ulos. Taustalla ääni: "Olisin halunnut sen kaiken olevan selkeää ja suoraviivaista. Mutta nyt kun koetan kerätä kasaan särkyneitä palasia, jotka nekin ovat himmeitä--"
3) "En näe totuutta. Ja se pelottaa." Kuva Kagamin varjossa olevista kasvoista profiilissa. Kamera liikkuu oikealta vasemmalle ja tummuu mustaksi.
4) "Pelottaa." Musta kuva, lievä kaiku äänessä.
5) Teksti keskellä "perustuen (nimeni):n sarjakuvaan", liikkuu hitaasti poispäin kamerasta, katoaa
6) Humahdusääni, kaksi miestä pitelee vihaista Kagamia käsissään, kuva liikkuu hitaasti kohti. Miehen ääni taustalla: "Tyttärenne on vakavasti addiktoitunut huumeisiin."
7) Nopeasti leikatut pätkät, joissa Kagami huutaa, mäiskii tavaroita. Hitaampi kuva kokaiinipussista.
8) Mies rusehtavassa valossa päydän ääressä sanoo: "Voimme kuitenkin tarjota hänelle mahdollisuuden:"
9) Kuva kulkee alhaalta ylös, näyttää muurin takana olevan rakennuksen. Miehen ääni: "Vieroituslaitos."
10) Kuva aluksi Kagamissa siirtyy Koichiin. "Täällä on siis helppo elää?" "Kyllä silloin, kun on toimintaa ja muuta sellaista."
11) Slow-motion -kuva Kagamin ja Evan katsekontaktista ruokalassa, veteen pulahtaminen, uinti...
12) Koichin ääni taustalla: "Mutta kun olet ihan yksin omien ajatustesi kanssa..." Kagami peilin edessä pahoinvoivana, unipätkää ynnä muuta nopeasti leikaten.
13) Koichin ääni taustalla: "Niin silloin ei ole helppoa." Kagamin pelokkaat kasvot/silmät, kylmä hiki otsalla, katsoo lievästi ylöspäin.
14) Ruoska/keppi osuu niin ikään kameraan, kova mäiskähdysääni.
15) Hahmo hyppää tyylikkäästi alas muurilta mäiskähdyksen saattelemana.
16) Kagami muiden nuorten riveistä: "Kuka sinä olet?"
17) Lähikuva miehestä: "Vapautan teidät."
18) Valkoinenhai Production's esittää... -teksti ilmestyy taas hitaasti loitoten
19) Laiva, joka seilaa kohti aavaa merta, aamurusko
20) Teksti taas loitoten, tällä kertaa nopeasti: "...kohtalokkaan matkan..."
21) Kagamin kateellinen katse, klippi siirtyy Evaan ja Koichin käteen, joka kiertyy tämän ympärille suojelevasti. Taustalla Evan herkkä ääni: " Onko tämä edes oikea valinta?"
22) "Mysteereiden"-teksti mustalla taustalla, loittonee nopeasti
23) Rivi nuoria marssii viidakossa, nopea klippi peilin palasta Kagamin kädessä. Taustalla ääni: "ne suunnittelee jotain suurta ja pelottavaa."
24) "Ja itsensä äärelle"-teksti mustalla pohjalla, loittonee nopeasti kamerasta
25) Nopeasti tihenevä leikkaus (musiikin mukaisesti), sisältää klipit itkevästä Evasta, vihaisesta Koichista, Kagami kiepahtaa ympäri dramaattisesti, juoksemista, aseita tähdätään kohti jne.
26) Kagami huutaa: "Valehtelija!" Huuto kuuluu vielä siitä eteenpäin yhä tihenevässä leikkaustahdissa. Ei-huuto, joka vilahtaa myös klipeissä.
27) Äärimmilleen tihentynyt leikkaus pysähtyy slow-mo -kuvaan, jossa valkea/kalpea Kagamin alaston kaksoisolento, mutta pitkillä hiuksilla. Taustalla pilviä, taivasta. Kuva tummuu hitaasti mustaksi.
28) Tyylikäs Miraa-teksti, joka ilmestyy palapalalta hitaasti. Mahdollisesti taustalla putoavia peilin palasia, jotka heijastavat Miraa-tekstiä tai jotain muuta elementtiin liittyvää.

En tiedä jääkö tämä trailerin tekeminen puhtaaksi ideaksi vai olenko oikeasti toteuttamassa sen. Jos saan kuitenkin tarpeeksi näyttelijöitä lähipiiristäni (ilmoittautua saa), aikaa, jaksamista sekä teknistä taitoa esimerkiksi taustamusiikin, noiden tekstien tekemiseen (Movie Maker kun ei sovi tuohon ollenkaan), niin mikäpäs siinä, ei muuta kuin kamerat vain rullaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia, risuja/ruusuja, vastaväitteitä, pohdintoja? Antaa tulla vain!