25. helmikuuta 2011

Oscar-gaala 2011 yms.

Olen ollut jo viikon lukulomalla. Aikaa on kulunut itse lukemisen sijaan turhan paljon elokuvien parissa. Nähty on nyt muun muassa Signs, Star Trek sekä kolme Ghibli-leffaa. Suunnitelmissa olisi katsoa nyt illalla Scream-putki, joka alkaa tuossa kymmenen aikaan teevee viidellä. Lisäksi minua ja veljeäni kutkuttaisi katsoa Jurassic Park. Tämä videonpätkä on siihen syynä:

http://www.youtube.com/watch?v=K_QzmMLvYOU

Mutta nyt viikonlopun kuumottavimaan aiheeseen elokuvapiireissä, nimittäin Oscar-gaalaan! Noh, totta puhuen, en ole ollut mikään suuren suuri oscareiden katselija. Itse asiassa en ole nähnyt koko bailuja koskaan televisiosta, hyvä jos olen törmännyt edes kooste-ohjelmiin. Tänä vuonna aion kuitenkin katsoa oscarit, sillä koen sen kuuluvani yleissivistykseeni (ja lisäksi ei tarvitse pelätä aikaisia kouluaamuja, kun on lukuloma), eteenkin nyt, kun elokuvat esittävät melko suurta roolia elämässäni.

Myönnettäköön, että Oscar-gaala on rahvaiden pröystäilyä suljetuissa piireissä, jonne rahaa hukkuu enemmän kuin olisi tarvis, ja jota monet tuhannet tv-kanavat näyttävät miljoonille ihmisille. Ekologisesti ja kulttuurisesti oscarit ovatkin suurta höpönpöppöä, mutta olkoon. Viihde on viihdettä.

Koska en ole kuitenkaan mikään elokuva-ekspertti saati elitisti, en aio spekuloida sitä kuka aikoo kustakin Oscar-kategoriasta viedä minkäkin palkinnon. Myönnän suoraan olevani siihen liian kokematon. Aion kuitenkin käydä nämä minun tietämykseeni riittävät kategoriat läpi, ja heittää omia ehdotuksiani, mikä tai kuka sen tulisi omasta mielestäni voittaa. Aloitetaan siis!

Paras elokuva
Ehdokkaina: Black Swan, The Fighter, Inception, The Kids Are All Right, The King's Speech, 127 Hours, The Social Network, Toy Story 3, True Grit, Winter's Bone
Yllä olevista elokuvista olen nähnyt itse vain kaksi (Inception, Toy Story 3), mutta olen toki kuullut noista kahdesta ensimmäisestäkin. Vaikken olekaan nähnyt Black Swania, se vaikuttaa juoneltaan todella kiinnostavalta ja on visuaalisesti myös upeannäköinen. Propsit myös Portmanille, joka itse siis tanssii elokuvan tanssikohtauksissa. Psykologisia trillereitä ei ole myöskään koskaan liikaa, joten menköön oscari tälle rainalle. Noin yleisesti kyllä veikkaan, että Fighterille menee tämä pokaali, mutta uskon ettei Inceptionkaan jää huonoille sijoille.

Paras naispääosa
Ehdokkaina: Annette Bening, Nicole Kidman, Jennifer Lawrence, Natalie Portman, Michelle Williams
Koska miespääosan ehdokkaat olivat minulle melko tuntemattomia, niin skippaan tähän osioon. Luulen, että kantani tähän on erittäin selvä: NATALIE PORTMANILLE OSCARI!! Haloo! Neito on odottanu tätä palkintoa jo tovin, ja on todella sääli, ettei hän ole vielä sitä saanutkaan, sillä on on ilmiömäinen näyttelijä ja älyttömän kaunis. Olisi haaskausta jättää tämä nuori näyttelijätär taas kerran huomiotta ja antaa pysti esimerkiksi Kidmanille, joka saisi minun puolestani jo vetäytyä täydellisen kivinaamansa kanssa pois Hollywood-piireistä.

Paras miessivuosa
Ehdokkaina: Christian Bale, John Hawkes, Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Geoffrey Rush
Heitän ihan piruittani Christian Balen, sillä hän oli ensinnäkin loistava Dark Knightissa, mutta luultavasti myös hieno myös The Fighterin roolissaan. Kuka tietää, ehkä hän voisi jopa napsaista tämän palkinnon. Paras naissivuosa on minun kohdallani jälleen kerran melko auki, sillä en ollut nähnyt yhtäkään elokuvaa, missä kyseiset naiset näyttelevät. Yhtenä ehdokkaana oli kuitenkin Helena Bonham Carter, joten luulen että suosionsa kautta hän vie tämän pystin kotiinsa.

Paras animaatio
Ehdokkaina: Kuinka koulutat lohikäärmeesi, The Illusionist ja Toy Story 3
Tämänkin kohdalla oma mielipiteeni on selvä: kauan odotettu, rakastettu ja loistavasti toteutettu Toy Story 3 on totisesti ansainnut tämän kategorian palkinnon. Jos tämän nimittäin voittaa jokin muu animaatio, niin silloin alan kyllä kirkumaan, sillä ainakin Suomessa flopiksi lässähtänyt lohikäärme-pelleily ei todellakaan ansaitse oscarin arvoista kunniaa. Oscar vaan oikeaan osoitteeseen, niin voidaan saattaa tämäkin klassikko tyytyväisin mielin nostalgian maailmoihin.

Paras kuvaus
Ehdokkaina: Black Swan, Inception, The King's Speech, The Social Network, True Grit
Tähänkin voisin laittaa tuon Black Swanin, sillä Inceptionissa kuvaus oli minusta paikoin vähän liiankin kiivasta ja poukkoilevaa. Sen sijaan (mitä ainakin olen traileria seurannut), Black Swanin kuvaus vaikuttaa juuri sopivalta trilleri-tyyliin: paljon lähikuvaa ja yksityiskohtia. Mutta no, kuka tietää, ehkäpä tästä pysti menee tuolle The King's Speechille, joka on ehdokkaana todella monessa kategoriassa.

Paras musiikki
Ehdokkaina: Kuinka koulutat lohikäärmeesi, Inception, The King's Speech, 127 Hours, The Social Network
Ehdottomasti Inception. Tätä ei voi perustella muulla kuin linkillä:
http://www.youtube.com/watch?v=0JGHI4TAC5U
Pitkästä aikaa yksi eeppisimmistä ja hienoimmista musiikkikokonaisuuksista. Ja muutenkin: Hans Zimmerin musiikki ♥

Parhaat erikoistehosteet
Ehdokkaina: Liisa Ihmemaassa, Potter 7 (part 1), Hereafter, Inception, Iron Man 2
Jaa. Mielenkiintoista. Täytyypä sanoa, että Liisa Ihmemaassa ei kyllä visuaalisesti säväyttänyt minua (elokuva oli kokonaisuutenakin huono), ja uusin Potterkin oli minusta myös aika peruskauraa verrattuna ainakin ensimmäisten Potter-elokuvien visuaaliseen tasoon, mikä oli todella mykistävä ja tarkka jäljennös itse kirjoista. Inception oli kyllä hienon näköinen, mutta ollaanpas nyt vähän erilaisia ja heitetään tähän Iron Man 2. Eräs toverini kehui elokuvaa nimittäin todella paljon, juuri visuaalisuutensa puolesta. Että itse ehkä luovuttaisin oscarin sitten tälle jatko-osalle, osittain myös siksi, että supersankari-leffat ansaitsevat tunnustusta.

Kaikenkaikkiaan toivon, että kaikki näkemäni hyvät elokuvat (eli juuri Toy Story 3 ja Inception) sekä tuo hyvältä vaikuttava Black Swan saisivat mahdollisimman paljon kerättyä Oscareita itselleen. Katsotaan mitä sunnuntai-maanantai välinen yö tuo tullessaan: monessakin mielessä!Näin muihin asioihin mennessä...
Ajattelin, että Youtube Channelini tarvitsi jonkinlaisen aloitus/esittely-videon, joten loin sellaisen tässä iltapäivän aikana. Klipeissä olen käyttänyt enimmäkseen jo editoimiani videoita, mutta nokkelimmat voivat havaita myös uutta materiaalia, mitä eivät edes perheenjäseneni ole nähneet (viitaten videon loppupuoleen, missä on itse kuvaamiani pätkiä)! Toivottavasti ihmiset saavat channelissani käydessään jonkinlaisen kuvan siitä, millaisia videoita pääasiassa teen ja editoin. Ainakin itse olen suhtellisen tyytyväinen tähän videoeditointiin. Mielipiteitä saa heitellä joko blogin kommentteihin tai ihan tuonne Youtuben puolelle. Ylipäänsä, jos siellä on lukijoita, niin ilmoitelkaa ihmeessä itsestänne! Olisi ilo kuulla teidänkin ääntänne!


Lisäksi muokkailin yleisesti blogin ulkoasua. Lisäsin tämän väsäämäni kuvan tuohon otsikon alle koristeeksi, sillä en pitänyt siitä harmaasta palkista, mikä siinä ennen oli. Kuvassa on tosiaan lempinäyttelijäni: Ewan McGregor ja tanssahteleva Natalie Portman. Taas pääsen näyttämään photaus-skillejäni! He he!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia, risuja/ruusuja, vastaväitteitä, pohdintoja? Antaa tulla vain!