21. lokakuuta 2011

Materiaa

Jouduin käymään viikon alussa Jumbossa pyörähtämässä, sillä lemmikkisiilini Nemon ruoat olivat loppuneet, eivätkä nettikaupasta ostetut murkinat vielä tulleet. Näin ohimennen: onkin ihan järkyttävää kuinka yksi säälittävä purkki säilöttyjä pillars-toukkia maksaa kymmenen euroa, kun sama purtilo maksaa nettikaupassa neljä euroa! Onpahan sitten taas mennyt rahaa, ei onneksi hukkaan, mutta kuitenkin. Ihan niin kuin rahanmeno ei tuntuisi jo muutenkin, kun asuu yksinään ja kaikki tulee kustantaa itse. Ja että tein yhdessä nettikaupassa 300 euron vaatetilauksen.

Mutta eikö tämä olekin ihana! Yksi kahdeksasta ostoksesta :3
No niin, nyt kuitenkin asiaan, sillä tämä ei ole life-style/fashion -blogi, vaan elokuvablogi. Kävin siis tosiaan Jumbossa, ja tietenkin eksyin Anttilan Top Tenin puolelle. Sainkin hommattua sieltä kahdelle kaverilleni Neolle ja Korruptille sekä veljelleni joululahjat, ja itselleni myös pitkän etsinnän jälkeen Pan's Labyrinthin ja alkuperäisen Apinoiden Planeetan. Luultavasti tänään aion tuon apinoiden kekkuloinnin katsastaa.

Piipahdin myös Suomalaisessa kirjakaupassa ja törmäsin sitten muutamaan hyvään kirjaan. Veljelleni löysin erittäin nasevan syntymäpäivälahjan ja hokasin äidilleni joululahjaksi Clint Eastwoodista kertovan kirjan sekä isäpuolelleni "101 scifi-elokuvaa, jotka sinun tulee nähdä"-pokkarin. Vaikuttaa siis siltä tämän vuoden joululahjojen teema on elokuvat. Vielä pitäisi tekaista lahjat parille kaverille, mutta heille olen todennäköisesti piirtämässä jotakin.

Vaikka joulu ei olekaan vielä lähimainkaan tulossa, minulla on tapanani hommata joululahjat hyvissä ajoin. Näin 1) vältän jouluruuhkan 2) saan tavarat kohtuuhintaan 3) ei tarvitse stressata joululahjoista. Toisaalta tapoihini kuuluu myös toivoa toisilta joululahjoja erityisaikaiseen. Tässäpä siis listaa, mitä minun mielisi saada:

- DVD:tä, esimerkiksi jokin seuraavista:
  • American Beauty
  • Antz
  • Armageddon
  • Bladerunner
  • Melancholia
  • MIBit
  • Pulp Fiction
  • Scott Pilgrim vs. the World
  • Star Wars episode II ja III
  • Splice
  • Uhrilampaat
- jokin elokuvista kertova kirja, esim. ohjaamisesta, kuvaamisesta. Ei tietokirja vaan enemmänkin opaskirja.
- lahjakortti Top Teniin tm. elokuvia myyvään kauppaan
- rahaa noin ylipäätään
- mitä tahansa mikä liittyy Ewan McGregoriin
- parempi videokamera (manuaalitarkennus, hyvä zoomi/macro, stabilisointimahdollisuus, hyvä akkukesto, kevyt/pieni, yhteensopiva koneen kanssa)

Eteenkin tuo uusi videokamera olisi tosi kutkuttava lahja, jos ei sitten joululahjaksi niin myöhemmin keväällä synttärilahjaksi. Merkistä en sikäli niinkään välitä, mutta juuri nettiä selatessani pari Canonin kameraa iski silmään. Esimerkiksi tämä on hinta-laatu -ominaisuuksiltaan todella hyvä, mutta sen sijaan tässä on huomattavasti enemmän siistejä ominaisuuksia, hintaa sillä on tosin edellistä kaksi kertaa enemmän.Voi voi, on se valinta niin vaikea.

Tässä luetellessa herää vain sellainen pieni omatunnon kolkutus, että tarvitsenko minä oikeasti uutta videokameraa? Vanha toimii ihan hyvin. Entä tarvitsenko minä ihan oikeasti lisää DVD:tä tai rahaa? Pientä syyllisyyttä siis on ilmassa, eteenkin kun nyt joulun alla rupeaa toivomaan, kirjoittamaan ylös, ostamaan ja saamaan joululahjoja.  Milloin maailmastamme tuli niin materialistinen? Voiko siitä päästä eroon? Tai kysymys kuuluu, halutaanko siitä päästä eroon? Vaikka elokuvien ostamisessa taustalla onkin itse elokuva, eikä sen kannet tai levy, en voi kieltää ettenkö halua konkreettisesti nähdä ostosteni tuloksia. Haluan nähdä DVD-hyllyn notkuvan elokuvia, huolimatta siitä kuinka paljon niiden satojen levyjen, muovikuorien, paperikansien ja kaikkien niiden valmistamien koneiden ylläpito on oikein maksanut ihmisille ja tuhonnut luontoa. Olenko nyt sitten se paljon kirottu babylonian lammas? Niin se kai on, ikävä kyllä.

Noh, viimeaikoina olenkin sitten näköttänyt töissä ja katsellut tv:stä muutaman leffan, muun muassa Green Milen ja Mona Lisa Smilen. Katsoin läpi myös Matrix kakkosen ja kolmosen, jotta saisin vähän motivaatiota jatkaa Neo-työtäni. Katseluseurana on ollut Nemo.

HERP DERP.
Ps. Mitekään asiaan liittymättä: pitäisikö tehdä Nemolle oma blogi? Lukisiko sitä kukaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia, risuja/ruusuja, vastaväitteitä, pohdintoja? Antaa tulla vain!