1. tammikuuta 2012

Kulunut vuosi 2011

Vuosi on vaihtunut. On siis aika käydä kulunut vuosi läpi, elokuvien kautta tietenkin. Viime vuoteen liittyvän pikku kyselyn olen väsännyt minä itse, (kun taas viime movie-memen kokosin useista randomeitten tekemistä kyseyistä) joten jos olette tämän tekemässä, niin mainitkaa mielellään nimeni siinä sivussa.

Paras vuonna 2011 tehty elokuva?
Sanonpa, että Melancholia.

Paras kuluneena vuotena nähty uusi elokuva (kotona tai leffateattereissa)?
Tähän voisin myös vastata Melancholian, mutta laitetaanpa vaihtelun vuoksi Scott Pilgrim vs. the World.


Katsoitko vuoden 2011 Oscar-gaalan? Jos katsoit, millainen fiilis jäi siitä?
Katsoin ja vieläpä ensimmäistä kertaa suorana, tosin en kokonaan kun rupesi unettamaan. Jäi kuitenkin hyvä fiilis, koska Natsku (=Natalie Portman) sai oscar-pystinsä vihdoin ja viimein. Silti parhaan musiikin palkinto olisi kuulunut Inceptionille.


Kenen kanssa katsoit eniten elokuvia kuluneen vuoden aikana?
Tämä on tiukka kisa, joka menee jakoon Lazzun, veljeni sekä Neon kanssa. Heitetään nyt vaikka Lazzu.

Piditkö leffamaratoneja (teemallisia tai ilman)?
Kyllä, mutta ne jäi kyllä melko lyhyeksi. Katsottiin Oddjobin ja Neon kanssa muutama Ghibli-leffa putkeen.

Montako elokuvaa ostit vuonna 2011? Mitkä?
Aika monta, arviolta 33. Mukana on muun muassa 300, Apinoiden Planeetta, Ghost in the Shell, Hei, me lennetään!, Inception, Leon, Mr. Bean -äärimmäinen katastrofielokuva ja Terminator.

Saitko lahjaksi elokuvia? Mitkä?
Kyllä. Neolta sain ylppärilahjaksi Solariksen, Lahjomattomat sekä Elephant manin. Joululahjaksi paketista ilmestyi Melancholia ja Scott Pilgrim vs. the World.

Hauskoin/mukavin/ihanin elokuvakokemus vuonna 2011?
Ehdottomasti hauskimpiin kuuluu kyllä juhannuksena Neon ja Oddjobin kanssa Sensuelan ja La Chiaven katsominen. Oli kyllä sanalla sanoen hulvaton meininki.


Entäpä kalsein/tylsin/ärsyttävin?
Ehkä Potter 7, part 2:n faninäytös hieman ärsytti, kun porukka pillitti tai muuten reagoi siellä hieman teennäisesti. Tai kun olimme katsomassa Robottia ja intialainen katsojakunta huusi katsomossa hieman liian kovaa. Tai kun Pariisissa Fast & Furious 5:a katsoessani meinasin nukahtaa penkilleni.

Saitko uuden elokuva-/näyttelijä-/hahmo-ihastuksen?
Kyllä. Sam Witwer sai huomioni alunperin Star Wars: the Force Unleashed -pelin kautta, myöhemmin muutaman TV-sarjan, kuten Smallvillen ja Being Humanin. Lisäksi heräsi kiinnostus nähdä the Mist, sillä Witwer on siinä. Ja ihastukseni Ewan McGregoriin tietenkin syveni.

Elokuva-odotuksia vuodelle 2012?
The Avengers, Rebuild of Evangelion 3 ja MIB 3. Myös uusi Spider-man leffa kiinnostaa. Ja täytyyhän se Breaking Downin toinen osa myös nähdä.


Elokuviin liittyvä lupaukseni vuodelle 2012 on:
katsoa 2012 22.joulukuuta, ja nauraa maailmanlopulle päin naamaa.

Myös MovieMonday otti vuodenvaihteen huomioon, ja teetätti siitä haasteen. Kysymys kuului: "Mitkä ovat olleet vuoden 2011 parhaat elokuvat top-5? Ja yleisesti, onko tämä vuosi ollut hyvä elokuvavuosi?" Sepostetaanpa sitten siihenkin sitten yleisesti jotakin. Ensin se Top-5, ilman sen kummempia selityksiä:

1) Melancholia
2) Contagion
3) X-men: First Class
4) Midnight in Paris
5) Suckerpunch

Yleisesti olen pitänyt kulunutta vuotta hyvänä elokuvavuotena monessakin mielessä, sekä elokuvateattereiden puolella että muutoinkin. Tosin itse tunnun olevan sitä ihmistyyppiä, joka pitää kaikkia näkemiään elokuvia hyvinä (sillä huonoihinhan ei edes törmätä, sillä ne jätetetään tietoisesti katsomatta), joten ehkä minä en ole parashenkilö tämän vuoden elokuvatarjontaa analysoimaan. Mitään superhittejä (kuten viime vuoden Kuninkaan puhe, Inception, Toy Story 3) ei tosin ole tänä vuonna ilmestynyt, mutta eihän kassamagneetteja nyt joka vuonna tarvitsekaan ilmestyä. Tosin Hollywood voi olla siitä vähän erimieltä.

Tajusin vasta nyt, että myös oma elokuvablogini on ollut pystyssä jo yli vuoden! Vau! Suurkiitokset siis kaikille, jotka ovat sepityksiäni liittyneet lukemaan ja kirjoitelleet vielä kommenttejakin perään! Toivottavasti uusi vuosi tuo uusia tuulia alle myös blogilleni: uudet lukijat, aiheet ja mielipiteet ovat aina tervetulleita.

Kiitokset vielä ja oikein räiskyvän muhevaa uutta vuotta kaikille! :-DDD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia, risuja/ruusuja, vastaväitteitä, pohdintoja? Antaa tulla vain!